Succesverhaal
Kessels & Smit, Development Centers

Blended Learning trajecten op maat

Dé Learning Company die mogelijkheden opent

Kessels & Smit, The Learning Company is sinds 1977 dé toonaangevende partner voor organisatorische en maatschappelijke ontwikkelvragen binnen de overheid, het bedrijfsleven, de zorg, cultuur, het onderwijs en social profit. Kessels en Smit gelooft dat de sleutel voor ‘grote’ vragen niet alleen in systemen zit, maar juist in de mensen zelf. De ontwikkeling van elke organisatie of groep gaat dus samen met persoonlijke groei en krachtige samenwerking. In samenwerking met diverse opdrachtgevers ontwikkelt Kessels en Smit het concept Development Centers (DC). Een krachtig instrument voor persoonlijke groei van deelnemers én betrokkenen uit de organisatie, die tegelijkertijd verandering in een team of organisatie ondersteunt.

Van een fysieke trainingsdag naar een impactvol blended learning traject

K&S Development Centers waren op zoek naar een verdiepingsslag op het concept Development Centers en zochten naar een manier om de impact op de deelnemers op de lange termijn te vergroten. Hiervoor zochten zij een samenwerkingspartner en die hebben ze in Learning Heroes gevonden. Samen bepalen ze dat de impact van het DC vergroot kan worden door het engagement van de deelnemer én de betrokkenen uit de organisatie ingrijpend te verhogen. Blended Learning past volledig in deze benadering.

Online uitdaging voor Development Centers

K&S Development Centers ontwierp het vernieuwde blended concept, Learning Heroes ontwikkelde de journey met verhoogde engagement. De studiodag met settings waarin deelnemers onder begeleiding werken aan kritische werksituaties blijft het middelpunt, maar de learning journey in de periode vóór en na de studiodag vindt volledig plaats in een online setting. Deelnemers krijgen direct na het moment van aanmelding toegang tot de online omgeving waar een aangename en veilige omgeving gecreëerd wordt waarin de deelnemer optimaal wordt begeleid in de voorbereiding naar het DC toe en in het persoonlijke natraject van het DC.

Tijdens de studiodag doorlopen deelnemers drie soorten studio’s; studio 1 gericht op het krachtenveld waar ze zich in bevinden, studio 2 over het vergroten van impact in interactie en studio 3 gericht op reflectie op waarden, overtuigingen en drijfveren. De dag wordt afgesloten met een panelbespreking waarin deelnemers geprezen worden voor hun talenten, maar ook gewezen op hun ontwikkelpotentieel. Deelnemers krijgen concrete suggesties aangereikt om zich verder te ontwikkelen.

In de Online DC-omgeving kan de deelnemer continu terecht voor deze persoonlijke ontwikkelsuggesties, maar ook voor inspiratie, informatie over de DC-dag, podcasts en begeleidingsvideo’s. Daarnaast heeft hij of zij ook toegang tot een podcast van hun eigen panelgesprek en de persoonlijke talentenbrief van de begeleiders.

Deelnemers zijn erg enthousiast over het nieuwe platform en het succes heeft ervoor gezorgd dat een 360-graden feedbacktool is ontwikkeld die aansluitend op het ontwikkeltraject gebruikt kan worden door de deelnemers om hun vorderingen te evalueren. 

Referentie

nynke-de-jong-kessels-smit-learning-development-designer

Nynke de Jong, Learning & Development Designer, Kessels & Smit, Development Centers “De samenwerking met Jordi van Learning Heroes verloopt heel prettig. Hij legt alles helder uit, ik krijg altijd snel reactie op mijn vragen en Jordi heeft meerdere slimme tips aangedragen voor de bouw en inrichting van onze online leeromgeving.”

nynke-de-jong-kessels-smit-learning-development-designer

Klaar om te beginnen?

Start vandaag nog met jouw learning journey of stel ons een vraag over leerconcepten voor jouw organisatie. We horen graag van je!

Of stuur je bericht met dit formulier

Laat je inspireren door
ons Learning Heroes team

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een creatieve sessie!

Tijdens deze sessie krijg je handige tips en verrassende ideeën, doe je inspiratie op met onze succesvolle klantcases en ontdek je hoe jouw organisatie slimmer kan leren en beter presteren.

Ja, ik plan een creatieve sessie!

Laat hier je gegevens achter. Carolien, Martijn of Jordi plannen snel de creatieve sessie met je in.

Deze site gebruikt cookies om jou een geweldige gebruikerservaring te bieden.
Door LearningHeroes.nl te gebruiken, accepteer je ons gebruik van cookies

Laat je inspireren

Nieuwsgierig naar hoe je organisatie slimmer kan leren en beter presteren? Plan een creatieve sessie. Ontdek inspirerende en succesvolle tips, ideeën en klantcases.

Ja, inspireer me!

Vul je gegevens in. We maken snel een afspraak.