Succesverhaal
Weet wat je eet

Het Voedingscentrum inspireert jongeren om gezond te eten

Het Voedingscentrum inspireert jongeren om gezond te eten

Met het lespakket Weet wat je eet inspireert het Voedingscentrum al sinds 2006 leerlingen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs om gezonde en duurzame keuzes te maken op voedselgebied. De laatste jaren maar liefst 20.000 leerlingen per jaar! Hoe houden ze deze moeilijke doelgroep geïnteresseerd? Maak kennis met Weet wat je eet

Weet wat je eet

Wat is nou gezond eten? En hoe eet je ook goed voor het milieu? Hoe kun je ongezonde verleidingen weerstaan en hoe maak je goede keuzes in de supermarkt? Bij Weet wat je eet komt dit allemaal aan bod. Het lespakket bestaat uit online lessen, die leerlingen zelfstandig kunnen volgen. Docenten kunnen voortgang volgen en feedback geven.

kaapdekeuken
Tijd voor een opfrisser

Vorig jaar bleek het huidige platform voor Weet wat je eet niet meer te voldoen. Docenten en leerlingen gaven aan dat de vorm van het lespakket achterliep in vergelijking met andere lespakketten. Omdat de online wereld steeds meer mogelijkheden biedt om online learning op een engaging en motiverende wijze aan te bieden, was het een mooi moment om het platform te vernieuwen.

Vanuit onze eerdere succesvolle samenwerkingen met het Voedingscentrum, waarbij ruim 15.000 medewerkers uit de kinderopvang e-learningmodules gevolgd hebben op ons platform, werd ook nu weer gekozen voor het uitgebreide Learning Heroes platform. Hiermee was het Voedingscentrum verzekerd van een platform wat leuke en motiverende werkvormen biedt, continu met z’n tijd meegaat en alle tools biedt die docenten nodig hebben in hun 21st century klaslokaal.

Op het nieuwe Weet wat je eet maken leerlingen in 6 online lessen kennis met de voedselwijsheden die het Voedingscentrum te bieden heeft. Door te variëren met de ruim 20 werkvormen die we bieden, inclusief hotspots, matchvragen met afbeeldingen, fill in the blanks, is het lespakket afwisselend in opbouw. Daarnaast wordt het lesmateriaal nu ook aangepast naar de verschillende onderwijsrichtingen: meer praktisch ingericht voor het vmbo en mbo, meer theoretisch ingesteld voor havo/vwo.

Focus op bewustzijn

Met interactieve polls, wist-je-datjes en de vernieuwde eettest ligt de focus nu nog meer op bewustzijn. De eettest aan de start van het lespakket vertelt je hoe gezond en duurzaam je nu al bezig bent en hoe jij scoort ten opzichte van andere leerlingen. Je scores komen regelmatig terug tijdens de lessen om op te reflecteren, terwijl je leert hoe je deze scores kan verbeteren. Met de polls die regelmatig voorbijkomen, kunnen de leerlingen hun gedrag meten aan hun klasgenoten. Zo creëren we een stukje social learning die de nieuwsgierigheid bij leerlingen aanwakkert. Met de praktische eindopdrachten wordt samenwerking tussen de leerlingen gestimuleerd. Op deze manier bereik je zelfs deze lastige doelgroep.

Weet wat je eet is gratis beschikbaar op wwje.nl. Docenten registreren zich gratis. Leerlingen kunnen zich vervolgens registreren met de klascode gekregen van de docent. Wil je meer weten over succesvolle online learning journeys voor jongeren? Bekijk ook eens het klantverhaal over Codename Online: het kick-ass online learning platform voor mbo-studenten.

Referentie

Marthe Huigens, projectleider Voedingscentrum “We zijn erg blij met de samenwerking met Learning Heroes om een lespakket te ontwikkelen voor middelbare scholieren over gezond, duurzaam en veilig eten. Het pakket is makkelijk in gebruik voor scholen en leerlingen, en wij kunnen als opdrachtgever veel zelf aanpassen binnen het systeem. Aanvullende wensen en vragen aan Learning Heroes worden snel en klantvriendelijk opgepakt.”

Klaar om te beginnen?

Start vandaag nog met jouw learning journey of stel ons een vraag over leerconcepten voor jouw organisatie. We horen graag van je!

Of stuur je bericht met dit formulier

Laat je inspireren door
ons Learning Heroes team

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een creatieve sessie!

Tijdens deze sessie krijg je handige tips en verrassende ideeën, doe je inspiratie op met onze succesvolle klantcases en ontdek je hoe jouw organisatie slimmer kan leren en beter presteren.

Ja, ik plan een creatieve sessie!

Laat hier je gegevens achter. Carolien, Martijn of Jordi plannen snel de creatieve sessie met je in.

Deze site gebruikt cookies om jou een geweldige gebruikerservaring te bieden.
Door LearningHeroes.nl te gebruiken, accepteer je ons gebruik van cookies

Laat je inspireren

Nieuwsgierig naar hoe je organisatie slimmer kan leren en beter presteren? Plan een creatieve sessie. Ontdek inspirerende en succesvolle tips, ideeën en klantcases.

Ja, inspireer me!

Vul je gegevens in. We maken snel een afspraak.