Succesverhaal
WPG Uitgevers

Van print naar online academies

The driving heart of Dutch storytelling

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven die zijn oorsprong heeft in het oud-verzetsblad Vrij Nederland. Een progressief weekblad, waar geestelijke ontwikkeling en verrijking voorop stonden. Door de jaren heen is WPG Uitgevers vanuit die gedachte zich blijven ontwikkelen. In Nederland en Vlaanderen stimuleren ze inmiddels dagelijks miljoenen mensen te groeien in denken en doen.

Scherm­afbeelding 2023-02-13 om 10.53.13

Meer interactie door innovatie

Een belangrijke strategische pijler voor WPG Uitgevers is online learning. WPG heeft sterke merken met geweldige verhalen. Van boeken en tijdschriften tot opleidingen en events. Elk merk brengt zijn content in een eigen platform aan het juiste publiek. WPG was in 2010 al actief in e-learning en mag dus een pionier genoemd worden. In de afgelopen jaren heeft WPG grote stappen in e-learning gezet, met vele succesvolle online trainingen. Wat achter bleef was de techniek, die de content voldoende kon ondersteunen.

Scherm­afbeelding 2023-02-13 om 10.53.13

De verschillende labels maakten gebruik van verscheidene e-learning platformen. Dit maakte het lastig om te innoveren op de techniek, omdat investeringen zich lastig terugverdienden. Er werd een vergelijkend onderzoek gedaan tussen verschillende aanbieders van e-learning software, waaruit Learning Heroes werd geselecteerd vanwege hoge gebruiksvriendelijkheid, vele functionaliteiten, hoge performance en een hoge mate van toekomstbestendigheid.

Diverse labels als Psychologie Magazine, Yoga Online en Happinez, zijn na dit onderzoek, met overtuiging overgezet naar de omgeving van Learning Heroes. Hiermee is het vertrouwen in Learning Heroes gestart. Met de wens van WPG om impact en engagement ook B2B te verhogen is Learning Heroes ingeschakeld voor de ontwikkeling van een geheel nieuw innovatief concept met de naam Mind.You. Lees hier meer over Mind.You.

Dankzij deze overstap was er weer ruimte om te innoveren op technisch vlak en te investeren in de content. Bovendien, dankzij het gedeelde learning systeem slonk de overhead aanzienlijk. WPG kan weer pionieren op het gebied van e-learning.

Referentie

corine-d’haans-directeur-wpg-media-learning-heroes
Corine d’Haans, directeur WPG Media “Online-learning is één van de strategische pijlers van ons mediabedrijf. De ontwikkelingen hierin gaan heel snel. Om hierin voorop te kunnen én te blijven lopen, moeten ontwerp en realisatie van nieuwe concepten vrijwel gelijktijdig ontwikkeld worden. Daarom werken we samen Learning Heroes. Zij denken goed met ons mee, komen altijd met creatieve oplossingen en bereiken versnellingen bij de realisatie van nieuwe ideeën. Learning Heroes voelt daarmee als collega’s die onze visie serieus neemt en waar nodig de kar trekt om onze missie en wensen waar te maken.”
corine-d’haans-directeur-wpg-media-learning-heroes

Klaar om te beginnen?

Start vandaag nog met jouw learning journey of stel ons een vraag over leerconcepten voor jouw organisatie. We horen graag van je!

Of stuur je bericht met dit formulier

Laat je inspireren door
ons Learning Heroes team

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een creatieve sessie!

Tijdens deze sessie krijg je handige tips en verrassende ideeën, doe je inspiratie op met onze succesvolle klantcases en ontdek je hoe jouw organisatie slimmer kan leren en beter presteren.

Ja, ik plan een creatieve sessie!

Laat hier je gegevens achter. Carolien, Martijn of Jordi plannen snel de creatieve sessie met je in.

Deze site gebruikt cookies om jou een geweldige gebruikerservaring te bieden.
Door LearningHeroes.nl te gebruiken, accepteer je ons gebruik van cookies

Laat je inspireren

Nieuwsgierig naar hoe je organisatie slimmer kan leren en beter presteren? Plan een creatieve sessie. Ontdek inspirerende en succesvolle tips, ideeën en klantcases.

Ja, inspireer me!

Vul je gegevens in. We maken snel een afspraak.