E-mails bewerken

Het systeem stuurt bepaalde standaardmails naar gebruikers, denk aan de mail die verstuurd wordt als een gebruiker wordt aangemaakt, of wanneer een e-learning wordt toegevoegd aan de gebruiker.

Je kan de teksten van de e-mails aanpassen via de managementpagina. Klik op E-mails en selecteer vervolgens de mail die je wilt aanpassen. Heb je hulp nodig om te bepalen welke e-mail je precies moet hebben? Stuur dan een supportticket in.

Hoe bewerk ik een e-mail?

• Klik de e-mail aan die je wilt bewerken
  • Wanneer je in de mail een 'enter' wilt plaatsen gebruik je <br>
  • Wanneer je een witregel wilt plaatsen gebruik je een dubbele enter
  • We hebben verschillende opmaakmogelijkheden, namelijk vet, cursief of onderstreept. Om dit te gebruiken selecteer je de tekst en klik je vervolgens op de knop van de gewenste opmaak. Het e-mailsysteem werkt met zogenaamde 'mark-up' code. De opmaak wordt toegevoegd aan de hand van bepaalde tekens. Als je een tekst dikgedrukt maakt, komen er bijvoorbeeld twee sterretjes om de tekst te staan: **voorbeeld tekst**. Voor iedere opmaak is dit weer anders. Laat deze tekens staan, anders ben je de opmaak weer kwijt.
  • We hebben verschillende kopjes, namelijk H1 (grootste kop), H2 (tussenkop), H3 (kleinere kop). Om hier gebruik van te maken, selecteer je de tekst en kies je de gewenste kop
  • Voor verschillende mails zijn er 'variabelen'. Dit is bijvoorbeeld de naam van de gebruiker, of de naam van de e-learning waar de mail over gaat. Deze variabelen verschillen per mail. Als je een variabele in de tekst wilt gebruiken, ga je op die plek in de tekst staan en klik je vervolgens op de knop van de variabele.
  • Zodra je de mail opslaat, kan je direct een preview bekijken. Voor de variabelen zie je enkel de naam van de variabele, die worden pas ingevuld als de mail daadwerkelijk naar een gebruiker verstuurd wordt.