Er zijn twee routes om een social board aan te maken of te bewerken. Welke route je gebruikt hangt af van je rol:
- Trainers vinden social boards rechtsboven in het menu.
- Administrators en managers vinden social boards op de managementpagina onder 'Communicatie’.
Op de social board-pagina zie je een overzicht van alle eerder aangemaakte boards. Klik op 'Voeg social board toe' om een nieuw board aan te maken.
Velden bij het aanmaken van een social board
- Status: Kies voor ‘concept’ of ‘live’. Een board in concept is niet zichtbaar voor gebruikers.
- Titel: Wordt bovenaan het social board getoond.
- Beschrijving: Wordt onder de titel getoond.
- Locatie: Kies of het board zichtbaar moet zijn op het dashboard of bij een specifieke e-learning. Selecteer vervolgens de juiste e-learning (indien van toepassing).
- Trainers: Selecteer minimaal één trainer. Deze ontvangt notificaties bij berichten aan de trainer en krijgt het label ‘Trainer’ bij zijn/haar berichten.
- Privacy-opties: Vink aan welke opties deelnemers te zien krijgen bij het plaatsen van een bericht (openbaar, alleen voor trainer, alleen voor jezelf).
- Anoniem plaatsen: Indien aangevinkt kunnen deelnemers hun naam en profielfoto verbergen.
- Notificatie-instellingen:
- Trainernotificatie: Trainer krijgt een e-mail als een deelnemer een bericht deelt met de trainer.
- Deelnemernotificatie: Deelnemer ontvangt een e-mail bij een reactie op zijn/haar bericht.
- Trending bericht tonen: Het bericht met de meeste duimpjes wordt bovenaan het board uitgelicht.
Klik op ‘Opslaan’ om het board te activeren. Wil je het board direct bekijken? Klik in het overzicht van alle social boards in de kolom 'Toon op' op de bijbehorende knop.
Bekijk ook het artikel ‘Hoe ziet het social board voor deelnemers eruit?’ voor meer uitleg over de weergave voor gebruikers.